This website works best with JavaScript enabled
BT Education 2 - шаблон joomla Создание сайтов

logo

tel

Giriş

Giriş

Belgelerin Hazırlanması

Öğeyi Oyla
(0 oy)

BELGELERİN HAZIRLANMASI

Bizim Aracılığımız ile İşinizi Bulduğunuz Taktirde :  

1) Amerika’da çalışırken iletişimde güçlük çekmemeniz ve vize aşaması sırasında konsolosluğun size yönelteceği sorulara yanıt verebilmeniz için günlük konuşmaları yapabilecek seviyede İngilizce bilmeniz gerekmektedir.

Bunun için danışmanlarımız tarafından sohbet niteliğinde bir görüşme ile mülakatınız yapılacaktır. Bu görüşme karşılıklı olarak ofislerimizde olabileceği gibi telefon ile de yapılabilir.

2) Mülakatta başarılı iseniz yani iletişim kurabilecek kadar İngilizceniz varsa danışmanınız ile başvuru formunu doldurmalısınız.

3) Danışmanınız tarafından size verilecek olan katılımcı sözleşmesini imzalamalısınız.

4) Başvuru formu ile birlikte ön kayıt ücretinizi ofisimize yada bizden öğreneceğiniz banka hesap numaramıza yatırmalısınız.

Bu aşamadan sonra danışmanınız sizin için iş bulma sürecini başlatacaktır. İş Yerleşiminiz Yapıldığında veya Bu Süreç Devam Ederken Hazırlamanız Gerekenler :

1) En az bir yıl geçerli pasaport . 

ÖNEMLİ: Emniyet Müdürlüğünün uygulaması gereği öğrenciler Kültürel Değişim Programları için yurt dışına çıkmaları halinde okullarından alacakları bir onay yazısı ile harçsız pasaport alabilir.

Bunun için danışmanınızdan programa katılacağınıza dair bir ön yazı almalı ve okulunuza onaylatarak pasaport başvurunuzu başlatmalısınız. Pasaportunuzu alınca resimli sayfasının, geçerliliğin ne zamana kadar olduğu sayfanın, varsa daha önce ABD vizenizin olduğu sayfanın ve en sonda bulunan nüfus bilgilerinin olduğu sayfanın fotokopisini danışmanınıza iletmelisiniz.

2) İki adet vesikalık fotoğraf,

3) Öğrenci belgesi,

4) Danışmanınız tarafından size verilecek olan sponsor kuruluşumuzun öğrencimizden doldurmasını istediği resmi evraklar.

 

İşinizi Kendi Olanaklarınızla Bulduğunuz Taktirde :

Yukarıda Bulunan Evrakları Hazırlamanızın Dışında İlave Olarak

Danışmanınızdan isteyebileceğiniz EOAF’un (Employment Offer Agrement Form) işvereniniz tarafından doldurulup çıktısı alınarak imzalanmış halde diğer formlarla birlikte teslim edilmesi gereklidir. Formlarınızı elden veya posta yolu ile danışmanınıza ulaştırabilirsiniz. Bu sırada kesin kayıt ücretinizi de 35 USD Sevis ücretiniz ile birlikte ödemelisiniz. Bu ödeme banka yolu ile veya elden ofisimize yapılabilir.

Vizeye gitmeden önce yapmanız gerekenler:

1) Danışmanınız tarafından sizinle bağlantı kurularak uygun olabilecek bir tarih ve saatte vize randevunuz alınacaktır.

2) Vize görüşmesi için tarih alındıktan sonra herhangi bir Akbank şubesine ABD Konsolosluk hesabına 160 USD yatırınız ve dekontunu alınız. Bu dekont vize esnasında konsolosluk yetkilisine verilecektir.

3) Vize icin gereken resmi vize formlarınız danışmanınız tarafından size verilecektir. Bu belgeler sırası ile :

DS-2019 Formu: DS-2019 formunuz iki sayfadır. DS formunuzu danışmanınızdan aldığınızda ilk yapmanız gereken formun doğru bir şekilde düzenlenip düzenlemediğini kontrol etmek olmalıdır.

İsim, soyad veya pasaport bilgilerinde bir yazım hatası veya yanlışlık varsa bildirmelisiniz ve DS formunun yenilenmesi için danışmanınıza iade etmelisiniz.

Bilgilerde problem yoksa sizin tarafınızdan imzalanması gereken ve sayfanın alt kısmında bulunan tarih ve place (bulunduğunuz ülke şehir) bölümünü doldurmalısınız.

Bunun haricinde DS formu üzerinde herhangi bir ekleme veya karalama yapmamanız çok önemlidir.

SEVIS Belgesi : Bu form, 35 dolarlık SEVIS ücretinizin sizin adınıza ödendiğini ve SEVİS kaydınızın yapıldığını gösterir.

4) Konsolosluk vize başvuru form DS160 eksiksiz doldurulmalıdır. Bu formları kaynak bölümünde bulunan örnek formlara bakarak doldurabilir ve veya bu konuda danışmanınızdan yardım alabilirsiniz.

5) Transkript (Transkriptler okulun kendi zarfında kapalı olarak alınacak ve zarfın kapatılan kısmına da mühür vurulmalıdır. Mümkünse transkriptler İngilizce olmalıdır.) Hazırlık sınıfı öğrencilerinin mutlaka okuldan onaylı not dökümü alması ve mümkünse 1 veya 2 hocasından referans mektubu istemesi gerekmektedir.

6) Varsa ABD’de çalışacağınız kurumdan gelen iş sözleşmeniz (employer offer agreement form).

7) 1 adet resim

 5X5 ebatlarında olmalı,

Vesikalık fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalı,

Yüzü ön cepheden net bir şekilde görülmeli ve hiç bir mimik olmamalı,

Yüzde yüzlük vs. kullanılmamalı,

8) Bu maddede yer alan evraklar diğer evraklarla birlikte görüşme esnasında konsolsoluk yetkilisine verilmemektedir. Ancak zorunlu halde göstermek üzere yanınızda bulunmasını tavsiye ediyoruz.

Ailenizin ve varsa sizin banka hesap bilgileriniz: Banka mektubu veya son bir sene içeresinde hareket görünen hesap cüzdanlarının fotokopileri olabilir.
Anne babanızın;

a- emekli ise maaş bordrosu,
b- bir yerde çalışıyorsa o kurumdan alınmış maaş bordrosu,
c- kendi iş yeri var ise vergi levhasının fotokopisi; imza sirküleri, ticaret, sicil kaydı, resmi gazetede çıkan kuruluş ilanı fotokopileri,
d- ailenize ait var ise gayrimenkullerin fotokopisi,
e- ailenize ait var ise araç ruhsat fotokopisi.

Belgelerinizin sıralanışı önemli mi? Evet. Çünkü vize memurları yoğun oldukları başvuru zamanlarında düzensiz ve eksik hazırlanmış belgelerin kendilerine zaman kaybı olduğunu ifade ediyorlar. Kaldı ki aklı başında, yetişkin bir üniversite öğrencisinden de böylesine önemli bir başvuruya en iyi şekilde eksiksiz hazırlanmış olması beklenir.

Belgelerinizi gösterişli bir dosyada, yada plastik dosyalarda götürmenize gerek yok. Vize memurları, bütün bu belgeleri tek tek değil, toplu halde sizden isteyecektir.

Vize belgelerinizin sıralanışı kısaca şöyle olabilir:

 1. grup:
Bu ilk grupta danışmanınız ve sponsorlarımız tarafından sağlanan belgelerle, konsolosluk belgeleri yer alır.
En baştan sonra doğru…
– Pasaportunuz, 2.sayfasındaki “Hamilinin İmzası” kısmını imzalayın
– Mühürlü ve Kapalı zarf içerisinde aldığınız transkriptiniz
– Akbank Dekontu ($160)
– 1 Adet 5X5 cm vize fotoğrafı
– Doldurulmuş ve imzalanmış DS-160 formları
– Uçuş Rezervasyonunu, DS-160 formundan sonra ekleyin
– DS 2019 Formu, imza ve tarih kısımlarını tamamlayın
– Employer Agreement Form, diğer bir deyişle Job Offer, imza ve tarihi unutmayın lütfen!!!
– SEVIS ödendi dekontu

2. grup:
Bu grupta da öğrenciliğinizle ve akademik başarınızla ilgili belgeleri sırası önemli olmadan gruplayabilirsiniz…
– Öğrenci belgeniz (İngilizce)
– Hazirlik öğrencileri, basvuru anına kadar girdikleri bütün mid-term ve quiz notlarini gösteren not dökümü almalılar. İngilizce olmalı.
– En az bir tane öğretim görevlisinden alınacak, konsolosluğa hitaben, kapalı zarfta İngilizce referans mektubu
– Varsa ödüller, sertifikalar, başarı belgeleri…
– Yeni tarihli Öğrenci kimliğiniz

3. grup:
Bu grupta kişisel belgelerle, sizin ve aile bireylerinin sosyo-ekonomik durumlarını gösteren belgelerini sıralayabilirsiniz.
Sonra her bir grubu ataçlayın ve grupları 1.,2.,3., grup olmak üzere sıralayın. Yani en başta 1.grup belgeler olacak. Konsolosluktaki vize memuru bu belgeleri sizden istediği zaman rahatlıkla bulunduğunuz pencerenin altından kendisine uzatıp verebilirsiniz.

Okunma 887 defa

Danışmanın Kamerasından 

Edu Store iletişim 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440