This website works best with JavaScript enabled
BT Education 2 - шаблон joomla Создание сайтов

logo

tel

Giriş

Giriş

İngiltere

Öğeyi Oyla
(0 oy)

İNGİLTERE ÖĞRENCİ VİZE BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

İngiltere'de eğitim alacak öğrenciler için üç farklı vize türü bulunuyor: 

1.Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student Visitor Visa); Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 6 ay olan kurslar için verilir. İngiltere'den uzatılamaz.

2.Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi Vizesi - Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 6 – 11 ay olan kurslar için verilir. İngiltere'den uzatı

3.Öğrenci Vizesi (PBS Tier – 4 / Student Visa); Başvuru için en az Orta (CEFR B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. İngiltere'den uzatılabilir.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi ve Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi İçin Gerekli Belgeler

(Uzatılamayan Student Visitor Visa Kategorisi)

1.İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz. Vize başvuru tarihi itibarıyla en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.

2.Varsa eski pasaportlarınız

3.Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız Fotoğraf 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

4.Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge ve İngilizce tercümesi

5.İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler

Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait; 

-Banka Referans Mektubu – İngilizce ve Orijinal olmalıdır.(Örneği EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından verilecektir.)
- Orijinal banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son üç aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
- Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi) 
- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi 
- Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi

6.Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı ve İngilizce tercümesi

7.Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgeniz - İngilizce tercümesi

8.Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup ve İngilizce tercümesi

9.Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge ve İngilizce tercümesi

10.Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi

11.18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve İngilizce tercümesi

12.Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi

13.Vize ücreti;141 USD

Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler / PBS Tier - 4

(Uzatılabilen Student Visa Kategorisi)

1.İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız.

2.Bulunduğunuz İngilizce seviyesini gösterir aşağıdaki sınav sonuç belgelerinden en az bir tanesi;

IELTS: Tüm bölümlerinden en az 4,0
PEARSON: Tüm bölümlerden en az 36 
PET: Tüm bölümlerden en az Borderline
FCE, CAE, CPE, BEC: Tüm bölümlerden en az Weak

  1. 3.İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi ispatlamak için banka şubenizden alınmış orijinal hesap cüzdanı; Banka hesabı, öğrencinin adına olabileceği gibi anne veya babasının adına da olabilir. Bankada gösterilecek mevduat, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmemektedir. Söz konusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilir. Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır:

Londra'da eğitim alacak öğrenciler için:

Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 1000 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 9000 Sterlin

Londra dışında eğitim alacak öğrenciler için:

Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 800 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 7200 Sterlin

4.Bankada gösterilen mevduat anne veya baba üzerineyse, hesap sahibinden alınacak, masraflarınızın söz konusu kişi tarafından karşılanacağını belirten sponsorluk mektubu

5.Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi - Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde anne, baba ve varsa kardeşler, eş, çocuklar görünmelidir

6.2 adet vesikalık fotoğrafınız - Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

7.Vize ücreti: 527 USD

ÖNEMLİ NOT: 18 yaş altı öğrencilerin başvuruları Child-Visitor kategorisine girer. Bu öğrenciler için, noterden Muvafakatname çıkarılması gerekir. Anne ve baba her ikisinin de adı geçmeli. (asıl olmak zorunda) Belge İngilizceye çevirtilmiş olmalıdır.

Child-Visitor başvurularında mutlaka;

Uçak bileti rezervasyonları bulunmalıdır.

Konaklayacakları kişi ve adres detayları bulunmalıdır.

Havaalanı karşılama ve uğurlama hizmeti organize edilmelidir.
Not: Verilen belgeler Elçilik tarafında iade edilmez.

Not: İngilizce çeviriler için noter tasdikine gerek yoktur. Çeviriler, yeminli tercüman tarafından yapılmalıdır.

Okunma 792 defa
Bu kategoriden diğerleri: « İspanya Güney Afrika »

Danışmanın Kamerasından 

Edu Store iletişim 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440