This website works best with JavaScript enabled
BT Education 2 - шаблон joomla Создание сайтов

logo

tel

Giriş

Giriş

İspanya

Öğeyi Oyla
(0 oy)

İSPANYA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (90 günden az)

1.Eksiksiz doldurulmuş(EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından doldurulacaktır.)

2.2 adet biyometrik fotoğraf

3.Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)

4.Eğitim süresini boyunca geçerliolacak 30.000 Euro teminatli seyahat sağık sigortasi . Seyahat süresinin 7 günden az olması durumunda, sigorta en az 7 günlük olmalıdır ve her halükarda sigortanın seyahat süresi + 2 günü kapsayacak şekilde yaptırılması önerilir.

5.Uçak rezervasyonları (EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından hazırlanacaktır.)

6.Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler:

  • Banka Referans Mektubu aslı (Örneği EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından verilecektir.

Son üç aylık hesap hareketlerini gösterir banka hesap dökümü, ve Düzenli geliri gösterir belgeler:

-Çalışanlar için : Son üç ayın maaş bordroları ,Görev Belgesi

-Emekliler için : Emekli aylığı aldığına dair yazı veya banka hesap dökümü

Şirket sahipleri için: Ticaret Sicil Gazetesi, Faaliyet Belgesi, İmza Sirküleri, Oda Sicil Kaydı

7.Kalınması planlanan süre için konaklamaya ilişkin belge

8.Okul kabulü ve konaklama evrakları (EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından hazırlanacaktır)

9.Öğrenci Belgesi veya mezun ise diploma

10.Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir).

Öğrenci vizesi (90 günden fazla)

  • En az 12 ay geçerli pasaport.
  • Yeni ve eski pasaportun aslı ve fotokopileri. (vizeler, damgalar ve şahsi bilgilerin bulunduğu sayfalarının fotokopisi)
  • Vize başvuru formu (İspanyolca / İngilizce) eksiksiz doldurulacak, imzalanacak ve 2 adet biyometrik fotoğraf yapıştırılacak. (EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından doldurulacaktır.)
  • Eğitim yada kurs görülecek merkezden gelen kabul (EduStore Yurtdışı Eğitim tarafından karşılanacaktır.)
  • Eğitim yada kurs görülecek merkeze havale edilen harçlara ait dekontlar.
  • Sadece 180 günden fazla kalacak vize başvuru sahipleri için, tam teşekküllü hastaneden alınan sağlık heyet raporu ve fotokopisi. (İngilizce’ye veya İspanyolca’ya çevirisi yaptırılıp, Noter’den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulacaktır.) Sağlık ocağından alınan raporlar kabul edilmez.
  • Sadece 180 günden fazla kalacak vize başvuru sahipleri için, Adli Sicil belgesi ve fotokopisi. (İngilizce’ye veya İspanyolca’ya çevirisi yaptırılıp, Noter’den tasdik ettirilip, Valilik’te “La Haye Apostili” vurdurulacaktır.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kaydı örneği (eğitim masraflarını karşılayacak kişi ile aile bağının gösterilmesi gerekmektedir).
  • İkametgâh İlmühaberi.
  • Elde yazılmış vize başvuru dilekçesi (ev adresi ve telefon numaraları mutlaka yazılmalıdır, Türkçe yazılabilir).
  • Uçak bileti ve İspanya’daki konaklama rezervasyonu
  • İspanya’da kalış süresinin tamamını kapsayan geniş kapsamlı seyahat sigortası ve fotokopisi (30.000.Є teminatlı olmalıdır).
  • Vize için başvuran şahsın masraflarının bir başkası tarafından karşılanması durumunda, o kişi tarafından yazılmış ve ilgili kişinin masraflarının karşılanacağını bildiren dilekçe ve bir önceki maddede belirtilen evraklar.
  • Vize için başvuran kişinin öğrenci olması durumunda: Öğrenci Belgesi.
  • Öğrenci 18 yaşından küçük olduğu takdirde ebeveynlerinden muvafakatname (Noter onaylı).

Masrafları karşılayacak ebeveyn veya yasal vasilere ait aşağıda belirtilen ilgili evraklar getirilmelidir.

ÇALIŞANLAR:

  • SSK İşe Giriş Bildirgesi (fotokopi işyerinden onaylı olmalıdır).
  • Son dört aya ait “SSK Aylık Sigorta Primleri Bildirgesi” veya Emekli Sandığı’ndan benzer belge.
  • Son dört aya ait maaş bordrosu, banka hesap cüzdanı, mülkiyet tapularının asılları ve fotokopileri.
  • Vize için başvuran şahsın masraflarının bir başkası tarafından karşılanması. durumunda, o kişi tarafından yazılmış ve vize talep eden kişinin masraflarının karşılanacağını bildiren dilekçe ve bir önceki maddede belirtilen evraklar.

SERBEST MESLEK SAHİPLERİ:

  • Vergi Levhası’nın Noter tasdikli fotokopisi.
  • Ticaret Odası Kayıt Belgesi.
  • Şirketin İmza Sirküleri’nin Noter tasdikli fotokopisi.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (kuruluş).
  • Banka hesap hareketleri, mülkiyet tapularının asılları ve fotokopileri

EMEKLİLER:

  • Emeklilik Cüzdanı ve ilgili banka hesap cüzdanı asılları ve fotokopileri. Varsa diğer gelirleri gösteren belgelerin fotokopisi.
Okunma 779 defa
Bu kategoriden diğerleri: « Fransa İrlanda »

Danışmanın Kamerasından 

Edu Store iletişim 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440